Storsej och busväder i Havöysund

Busvädret fortsätter i Havöysund. Stadiga vindar från Nordost Fortsätter att vina genom masterna, och jag påminns om Kjell Höglunds gamla låt ”lugnare vatten”. Lyckligtvis är våra båtar tåligare än skonerts från romantiken.

Menmen, vi åker givetvis ut och fiskar ändå!
Veckan började segt. Vinden gjorde fisket efter storfisk svårt, men inte omöjligt. Vi drog stortorsk och storsej, som nämt i föregående nyhet från Havöysund. och vi har fortsatt i helgen med samma melodi. Guidebåten drog på Uer-fiske igår, med varierat resultat. Uerr fick se insidan av båten, men det blev mest torsk och sej run 6-8kg. Härliga bifångster iallfall!

Efter Uer-fisket så drog vi in på grundare vatten och fiskare torsk och Sej. Och efter en dryg timma så dundrade det i Christers spö, och efter en intensiv kamp och proffsigt drillande så dyker det upp en grå-vit jätte från djupet. När vi väl kunde väga den stannade vågen på 16,5kg. Bland de större Sejarna som har kommit upp i Havöysundsområdet. Lyckan var total, och alla stod med häpnad och kollade in fisken, inkl mig själv.

Utöver storsejen fick vi och dom andra båtarna i området sejar mellan 5-12kg, torsk upp till 12kg.

2 Dagar kvar under denna vända, vi får se vad mer som får se insidan av båten.

Henric ”Äpplet” Appelgren och Fredrik ”lil-H” Schmiterlöw