Sørøyadagarna, Valsafari och alla båtlag fångar Hälleflundra!- Dag 1!

En helt magisk inledning på den nya veckan. Eller vad sägs om att börja veckan med flundrasatsning där samtliga båtlag lyckades landa hälleflundra! Och kombinera denna start med en valsafari som slår de flesta valsafarin i Norge. Det hela började med en stor Knölval som slukade ett stim makrill några hundra meter från båten. Vi glider närmare och ser ett stort stim makrill som kokar i ytan. Men tyvärr så ser vi inte valen igen. Vi åker vidare mot flundrornas rike. Vi lägger första driften på ”Lapptoppen” och redan på andra driften står Urban med tyngd i spöt men tyvärr krokas inte fisken, inte långt efter dör vinden av och vi fortsätter vidare till mer strömsatta områden. Väl på plats så börjar VHF:n gå varm med rapporter. En 130cm i ena båten en på 120 i andra osv.. Vi slänger ut ett flötmete riggat med cirkelkrok och sill. Och jag hinner knappt vända ryggen till förrän flötet dyker.. Krokningen sätts klockrent och Carl Fors får uppleva styrkan av en fantastisk fisk som får rullen att skrika och adrenalinet att pumpa! Jag säkrar flundran på utsidan båten och vi alla står i mer eller mindre chock. Redan på första dagen har vi lyckats landa en drömfisk!

Vi lägger ut den blötlagda kveitemattan på durken, tar varsamt upp fisken, mäter, märker och fotograferar innan den får simma vidare igen! En mäktig fisk som mättes till 140cm!

Vi åker vidare till nästa ställe där vi möts av en stor vikval som visar upp sig innan den simmade vidare. Jag placerar båten och vi hinner knappt få ut alla fiskespön innan Roger Nilsson står med ett spö böjt till bristningsgräns och en rulle som tjuter. Det var ingen tvekan: dags för Hälleflundra nummer två!

Nilsson sätter hårt mot hårt och får upp flundran relativt lätt, när vi får syn på flundran så ser vi att den är större än Carls! Jag sätter kveitekroken vid första tillfället och då fisken fortfarande hade mycket krafter kvar så blev det en ordentlig kamp vid båtkanten där jag fick mig en rejäl dusch när flundran ville slå sig lös igen. Så fort den hade lugnat sig så säkrar vi upp den längs båten och mäter den till 150cm!!! Det blev dagens toppfiskar. Som tur var så drog Anders en fin mattorsk som fick bli kvällens middag då båda hälleflundrorna fick simma vidare igen. En drömstart för de nya gästerna!

Vi bestämmer oss för att runda av fisket även om Ronny Svensson gärna hade stannat ett dygn till i jakten på hälleflundran. Vi glider hemåt och njuter av scenariot. Och vi som trodde dagen inte kunde bli bättre.. ack så fel vi hade! Precis utanför hamnen vid Sørvær så möts vi av en stor flock späckhuggare som cirkulerade ett stenkast från hamninloppet.

MAGISKT!

Johan Mikkelsen, Sebastian Hoogers, Rikard Bergling

Carl Fors inleder sin vecka på Sørøya med en flundra på hela 140cm!

C&R!” /></p>
<p><img decoding=

Ett stenkast från hamnen!