Matias slår till med en riktig dröm-flundra/Havöysund

Då var även denna vecka tillända, och ni som sitter hemma och undrar hur fisket var så har det varit på topp med spegelblankt hav i flera dagar.

Denna gång hade jag inte tänkt börja med att rapportera om de stora flundrorna, utan om ett helt underbart mix-fiske. Holländarna som gästade campen denna vecka avlöste den ena rapporten efter den andra rapporten om fina torskar upp till ca15-20kg, katter med flera fiskar runt 5kg sträcket vilket är helt fantastiska fångster!. Det roliga med några av just dessa rapporter var att de lyckats fånga en hel del stor sej, har tyvärr inga exakta vikter då dessa herrar enbart gick efter längden på fiskarna för att enkelt och skonsamt kunna återutsätta den fisk de inte skulle ta med sig hem, men av bilderna att döma så passerade troligtvis flera av dessa 10kg.

För de andra båtarna var resultatet lite blandat, men den roligaste historien kom från Mattias och hans fru som var uppe i nord Norge för första gången. Deras mål för denna resa var att fånga flundra, då resultatet efter 2 dagar inte hade gått deras väg så visade jag ett bra säkert ställe där vi brukar få fin flundra. Gissa om dom lyckades?, efter flera timmars nötande så fullkomligt brakar det loss i Matias spö och fighten är igång, ganska omgående så får dom börja köra efter fisken då den redan hade dragit ut ca 150m lina. Matias som tidigare inte hade lyckats landa en flundra beskrev det som att kroka fast i ett godståg, efter ca 20 minuters kamp så ser de flundran och upptäcker att den är STOR, då dom var endast två personer i båten och det var deras första flundra så lyckas dom helt klockrent att kroka och landa fisken, efter mätningen så kunde dom konstatera att fisken var hela 175cm lång, lyckan var total och självklart fick fisken friheten åter. Annars kom det upp ett helt gäng med fina flundror över 130cm.

Kamr’en som gästade oss denna veckan lyckades med bedriften att landa hela 20 lubbar denna veckan vilket måste vara någon sorts rekord ;).

Nu börjar det bli en ganska lång nyhet men skulle bara vilja berätta att vi hittat ett ny gammalt ställe vi inte varit så mycket på. Första turen dit denna vecka resulterade i att min mamma lyckades kroka på en enorm flundra som tyvärr kliver av efter några minuter, surt sa räven. Driften efter får vi en på 130cm samt en till stor fisk som också tyvärr klev av, detta ställe kommer att köras mer på för det är glödhett!. Annars kom det ett kul dubbel hugg när Uffe var ute och guidade där flundrorna rusade åt alla håll och både Uffe och Fredrik snurrade runt i båten flera gånger, upp kommer två fina fiskar med topp till Fredrik på 121cm och som han brukar säga med Gotländsk dialekt ”Då var rejsan räddad”

fredrik Schmiterlöw, Ulf Hugsén, Henrik Appelgren

Matias med 175cm

Dubbelhugg

i väntan på hugg