Sørøya, Ett monster från djupet! -Marulk på 27kg!!

Så fort vädret är fint på Sørøya så bara rullar storfångsterna in!
Eller vad sägs om den unika fångsten som Audun F. Skjølberg lyckades bända upp från havets botten: En marulk eller en så kallad Breiflabb som den heter på norska på hela 27kg! Denna fisk är praktiskt taget omöjlig att rikta fisket efter då fisken ligger helt stilla på bottnen och viftar med sitt såkallad illicien dvs ett litet ”fiskespö” för att locka andra fiskar till dess enorma gap. Men Audun lyckades träffa rätt när han släppte ner Crazy Daizy jiggen på djupet.

Vi på NSA gratulerar till en unik fångst!

Men det slutar inte där, de rapporterade också om en hälleflundra på 44 kg till självaste Endre Hopland. Även denna fångst föll för samma jigg som lyckades lura upp marulken. Och det roligaste av allt var att jag fick ett samtal från Endre under dagen då han berättar om deras fantastiska fiske och att bägge de här fiskarna tog på en jigg som de hade tagit från guidebåten. Jag själv låg nämligen och sov när båtlaget skulle ut på havet så de löste det på ett smidigare sätt. Och med facit i hand så får man ändå säga att det blev riktigt lyckat! Samt att jag fick min sömn efter långturerna. win-win!

Åsmund R. Isaksen lyckades också lura upp en fantastisk Uer på 6,2 kg och i sidomarginalen så ser ni också bilden på Endre Hoplands Rödspätta på 3kg samt Auduns Havskatt på 8,8 kg som även denna blev ett nytt NSA-årsbästa!

Guidebåten och båt 4 åkte till Kamøysundet idag för att se om hälleflundra lyckan fortfarande satt kvar. Men ack så fel vi hade.. Flera kontakter och en riktigt fin tappad flundra efter 4 minuters fight blev vårt resultat. Men båt 5 lyckades i alla fall lura upp en fin kveite på hela 22kg!

Stay tuned! – en fiskedag kvar för det här gänget, nu kör vi!

Johan Mikkelsen, Rikard PJ Bergling

Audun F. Skjølberg med en monster Marulk tagen på en Crazy Daizy

Endre Hopland med en grymt fin kveite på 44kg tagen på en Crazy Daizy

Audun F. Skjølberg med nytt NSA-årsbästa på 8,8kg!

Åsmund R. Isaksen med Uer på 6,2kg

Endre Hopland med nya NSA-årsbästat på 3 kg blankt!