Flundror lite djupare i Nappstraumen

Fisket efter hälleflundra inne i strömmen har varit lite segt denna vecka och vindarna har gjort det svårt eller omöjligt att ta sig ut på nordsidan. Så när det blev en liten lucka igår körde några av båtarna ut bland gammal sjö innan vinden skulle öka igen. Sjösjukan fanns nära till hands men så även de finare fiskarna! Erik Bäcklin spräckte nollan med en hälleflundra på 101 cm. Det blev även en bättre sej på 12 kilo. På kvällen bestämde jag och Tony oss för att testa på att fiska i när området men lite djupare än vi gjort senaste dagarna och där kom huggen tätt! På sex drifter över 20-40 meter landade vi tre flundror med topp på 118 cm och hade även en som nyfiket simmade efter hela vägen upp till vattenytan!

Jonathan Jansson & Tony Lukas Liljeqvist