Bananflundror & Torskrace i Nappstraumen

Igår torsdag var jag ut med ett härligt gäng om fem från Helgeroa Havfiskeklubb. Endast kveite var i siktet och då menar jag endast! När fin torsk nappade på sejen blev det sura miner! Som tur var så behagade även två hälleflundror att hugga. Den första som lurades med sej mätte in på 96cm och den andra var en riktigt stadig pjäs på 133 cm! Den bet på Craizy Daisy. Extra roligt var att jag berättade om hur jag åt banan innan Eriks monster på 196cm tidigare i vår. – Du må spise banan! Och med dagens banan i magen dröjde det inte länge innan det small… Även Martin guidade på flundra igår och till början var det segt men på ett kortare kvällspass så blev det ett par flundror som perfekt avslutning på dagen.

Idag fredag körde jag en mixdag tilsammans med Janne, Lasse och Micke samt så hakade Zonny S & Crew på. Först var det torsk på menyn på nordsidan. Småtrögt men några stycken runt 10 kilo fördelat på båtarna kunde landas innan vi upplevde ett minst sagt intensivt nappande på ett grundflak. Det fanns inte något ögonblick som i allafall inte ett spö var böjt!
Sedan blev det rödspätta i strålande sol och spegelblankt hav. Njutfiske när det är som bäst och visst nappar det (Napp i Napp). Ett tjugotal spättor på inte ens två timmars fiske. Efter det tillbaka mot strömmen för ett flundrapass. Detta var dock trögare och strömmen var riktigt svag. Vi nötte på utan belöning tyvärr. Martins gäng knep dock 3st under några snabba minuter.

Nya rapporter framöver, klockan åtta lämnar vi återigen bryggan!

Jonathan & Martin