Farsan på Sørøya

När företagseventet Oslo Entreprenør hade åkt hem på söndagen så stannade farsan kvar och på söndag eftermiddag anländer hans två barndomsvänner Lars Persson och Conny Andersson för att få uppleva Nordnorsk natur tillsammans med ett fiske som bara måste upplevas! De tre vännerna har inte fiskat mycket tidigare men efter de här två dagarna på Sørøya så har de fått en blodad tand. Fisket är verkligen över förväntan, man hinner knappt ner till botten förrän torsken har slukat ens bete.

Första dagen inleddes med spättafiske utanför hamnen på grund av starkvind och gammalsjö ute på havet. Det tog inte lång tid förrän vi alla hade fått rödspättor, sandskäddor samt tre riktigt fina havskatter. Den största tog Conny på 4,7kg och jag själv lyckades landa dagens största rödspätta på 1,7kg. Det fick bli inledningen på Sørøya fisket och vi går in till land för att äta och invänta ett lugnare hav. När det väl var dags igen så möts vi av ingen vind men riktigt stora dyningar som fick en att känna sig liten i jämförelse. Väl ute på torskställena så hann vi knappt ner till bottnen innan alla stod och jublade med tunggung ner till ytan.

10 kilos torskar landades på minut och parti! Och när armarna hängde ner till knäna och fiskbackarna fulla med fin torsk så bestämde vi oss för att åka tillbaks för att filéa all torsk.

Väl inne i hamn möter vi Guiden Sebastian som har varit ute med våra tyska gäster på lite flundrajakt. De hade lyckats lura upp 3 stycken där största mättes till 110cm. Farsan och gänget blev genast sugna på testa på lyckan så under tisdagen så började vi med lite flundra jakt i närområdet men då både tidvatten och strömmar var fel så var de platta stridbara fiskarna inte så intresserade av våra jiggar. Vi lyckades landa en liten flundra på 79cm som fick simma tillbaka men fler blev det inte. Men för att runda av deras två fiskedagar på ett bra sätt så åkte vi ut en sista gång till våra torskplatser och även denna dag så small det direkt när man kom ner. Jag själv lyckades landa en stor torsk på ca 26 kg som mättes till hela 145cm tagen på en Westin Big Bob 480gr i färg Days of thunder!

Men det värsta av allt var att jag hade på en torsk som var betydligt större som jag tyvärr tappade. Hur stor den var kan jag bara spekulera kring men att 26 kilosen var liten i jämförelse var det ingen tvekan på..

På kvällen blev det avslutningsmiddag hos Ralph där den klassiska ”Ät-så-mycket-du-vill-köttbuffén” Serverades. En fin avslutning på en lyckad vecka!

Nu laddar vi för nästa vecka och hoppas på att vi kan komma iväg en långtur efter hälleflundran. Stay tuned!

Johan Mikkelsen, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Rikard PJ Bergling

Conny med dagens största havskatt på 4,7 kg!

Guiden Johan med dagens största på 1,7kg

Persson med sin första fisk på Sørøya

Leif med sin första Rödspätta

Lars med en grann havskatt

Torskrace!

Törsk på Tallin

Dagens största på 26kg fördelat på 145cm tagen på en Westin Big Bob 480gr i färg days of thunder

Guiden Sebastian