Det flundrar på i Napp

Idag var det sista dagen för våra gäster, ett gäng från Sverige och ett större från Ryssland. De sistnämnda åkte åter ut på nordsidan för ett försök att hitta rätt med siktet inställt på stor torsk och en och annan hälleflundra. Även idag kom det upp fin torsk, topp på ca 15 kg. Även en hälleflundra i 90 cm klassen kunde luras. Svenskarna drog en del fina torskar på sydsidan och hamnade även i lite grupper av sej i 5-7 kilos format.

Själv var jag ute en snabbis för att prova nya båten vi fått i dagarna och det blev ett fint pass med en praktflundra på +137cm. Måttstocken sa så men fisken var tydligt böjd då strömmen tryckte på och vi nöjde oss med plustecknet istället för exakt längd. Olle från svenskgänget fick hoppa över och assistera mig vid landningen då det blev bökigare än jag anade… Stort tack för det och även för veckan som varit. Redan ikväll kommer det ett gäng fiskesugna gäster och imorgon kommer det ännu fler så fina fiskar lär luras!

Jonathan