Nutti Kjellberg briljerar på Sørøya med 3st över 20kg i guidebåten!!!

Veckan har börjat med tufft väder där vi var inblåsta hela torsdagen och på fredagen var vi starkt begränsade till närområdet och riktade då fisket efter rödspättor utanför hamninloppet. Det lätta fisket visa sig bli ett riktigt trevligt pass med både många rödspättor, sandskäddor och två havskatter där merparten av fiskarna blev nya personliga rekord för gästerna i båten. Dagens största rödspätta tog praktikanten Rikard på stabila 1,2 kg följt av Leifs spätta på 1 kg blankt!

Då vinden äntligen skulle mojna på lördagen så gick vi ut tidigt om morgonen för att få många timmar fiske efter stortorsken. Vi började leta redan 3 sjömil från hamnen där vi haft bra torskfiske den senaste tiden. Det visade sig vara ett bra val, inte långt efter står Nutti med tunggung i spöt och upp kommer en stabil torsk på 19 kg! Och det var bara början..

Det spelade nästan ingen roll vad Nutti gjorde så fick hon stor fisk! Helt plötsligt kommer det upp en riktig stabil pjäs som drog ner vågen till hela 21,4kg och den magiska 20 kilos gränsen var knäckt! Därefter kom ytterligare två över 20 kg för Nutti! Närmare bestämt 21,2 samt 20,5kg!!! Nutti som aldrig hade fiskat innan sätter press på gubbarna i båten och än så länge är hon ostoppbar! Man kan bara ta av hatten och gratulera till ett grymt fiske! Frågan är vad hon lyckas lura upp på nästa pass?!

Tyvärr förlorade hon sin nya fiskerulle med den rosa linan på under ett kraftigt hugg som fick rullfästet på hennes spö att knäckas följt av ett linbrott så både rull och fisken gick förlorad..

De andra i båten börjar närma sig Nutti där bland annat Anders kan stoltsera med ett nytt personligt rekord på 15 kg och Leif fick en stabil pjäs på 17,5kg!

I morgon planeras ett försök på lite kungsfisk på djupet och sen blir det nog lite mer torskfiske. Det är ju trots allt helt sjukt bra fiske här utanför!

Storfiskens rike, Sørøya!

Johan Mikkelsen, Sebastian ”Lappen” Hoogers, Rikard PJ Bergling