Tufft men trevligt i Havöysund!

Nu var de två första ”riktiga” fiskedagarna avklarade. Trots att vädergudarna har varit mot oss då det har varit hårda och kalla vindar med inslag av både snö, regn och hagel, har fisket varit helt okej. Framförallt så har våra gäster varit på ett toppen humör vilket gör det jobbiga vädret så mycket enklare.

Igår så var det några båtar som lyckades lite bättre än andra, en av båtarna berättade om ett helt fantastiskt torskfiske där de till slut inte vågade skicka ner pilken igen för de var helt slut i armarna! Snacka om lyxproblem! Det har kommit upp en hel del fin mattorsk och flera över 20 kg med topp på 23 kg.

Hälleflundra fisket då? jodå som sagt så kommer det en del hälleflundror, dock de flest strax under metern. Ett gäng herrar hade fiskat med ett annat bolag innan och hade drömt om hälleflundra men aldrig fått någon. Igår, när jag träffade dem efter deras första fiskepass, berättade dem med stor glädje (som ett barn i godisbutiken) om att de tagit 2 hälleflundror var av att de behöll den ena. Den mättes till 90 cm och de satte tillbaka den andra. Snacka om att man själv blir glad när man hör hur glade och tända de blev efter att de landat deras första hälleflundror någonsin! För är det någon hälleflundra man aldrig glömmer så är det den första.

Ett annat gäng fick också ”flundrefeber” efter att de landat en riktigt fin hälleflundra som mättes till 145 cm. Den kunde de tyvärr inte kunde återutsätta då den svalt hela jiggen. De andra han inte ens få ner sina jiggar innan Stefan Berglunds spö stod i en grym båge och fighten var igång. Efter en stund fight så kunde de säkra den och mätta den till fantastiska 145 cm.

Även idag så har det kommit upp hälleflundor, så kallat ”Sandén” flundror. Torskfisket var dock lite trögare idag men Guidebåten lyckades att landa torsk upp till 21 kg, och detta bara ett stenkast från hamnen.

Nu laddar alla för morgondagen då vindarna skall släppa taget och på kvällen så väntas det kungskrabb buffé, så jag gissar att det blir många fiskehistorier och skratt runt bordet. Förhoppningsvis blir det ochså riktigt trötta ryggar och långa armar =)

Ulf ”Oxen” Hugsén, Hannes Ribbner och Henric Appelgren