Tredje gången gillt i Å

Likt dag 1 startar vi dag 2 med lite flundrafiske. I hårda nordliga vindar går vi upp mot Skjelfjorden för att testa några nya ställen för säsongen. Efter bara 15min kommer första hugget. Fisken tappas tyvärr i mothugget, jiggen vevas in och en flundrakontakt kan konstateras då gummit på Mr. Crazy Daisy ser allt annan än nytt ut. Efter ytterligare ca en halvtimme hugger det på ett flötmete där en död sej har tacklats på och hänger och dinglar ca 15m över botten. Även denna missas strax efter ett mothugg är satt…

Vi fiskar på och har några riktigt lovande betesbollar i frivattnet där vi ser större fisk trycka rakt igenom. Några mindre torskar vevas in och sedan börjar vinden trycka ordentligt.

Vi bestämmer oss då för att köra ut och testa lite torsk på Ufsskallen. Fisk direkt – bra size också! Under en timmes tid landar vi stora mängder fisk runt toppen med torsk upp till strax över 17kg och en hel del runt 15. Gästerna är riktigt nöjda och vi bestämmer oss efter detta att köra iland och börja filéa.

Tyvärr landade inga flundror idag heller även om vi fick ett par chanser. I morgon ser dock vädret himla gott ut – då skall vi se vad han flundra-proffset Erik kan göra.

Simma lugnt och fiska hårt,

Hannes Ribbner, Å