Ett historiskt skreifiske på Söröya som är av absolut världsklass! (40kg+:are med nytt NSA rekord)

Den här dagen går utan tvekan till historien! Det känns helt ofattbart att vi kan bräcka förra veckans resultat där de två båtar fick uppleva något som vi då aldrig hade hört talas om, 7st torskar över 30 kg på en dag.. Men idag har båt 4 lyckats knäcka förra veckans resultat!
Det med endast tre fiskandes ombord på båten… De tre danska vännerna Jakob ”Terminator” Lindberg, Mads Sylvester Jensen och Troels Bihl har under dagen fångat 9st torskar över den magiska 30kilos gränsen, och det värsta av allt är att tre av fiskarna är runt den ofattbara vikten 40kg!!! Närmare bestämt 39,5kg till Jacob, 40,5kg till Mads som blev således den andra personen över den ofattbara vikten 40 kg genom tiderna.. Men sedan levde Jakob verkligen upp till sitt namn ”Terminator” då han lyckades fånga en torsk på hela 42,75!!!!

Jag tar av mig hatten för dessa tre danskar som inte bara har knäckt koden på hur man lyckas fånga 30kg+ fisk utan som också har lyckats ta nytt NSA rekord!!! En enorm bedrift och all Respekt till dessa duktiga fiskare!!

De har också försökt återutsätta all fisk men tyvärr så klarade sig inte de tre största torskarna så dessa tre togs i land, kontroll vägdes och sedan skänktes bort till en lokal yrkesfiskare. Jag själv tog tillfället i akt och plockade ut ortoliterna från dessa fantastiska fiskar som jag nu kommer skicka till Norska Havsforsknings institutet där de kan avläsa åldern på dessa monsterfiskar och på så vis bidra lite till forskningen.

Trots att vi andra båtar inte var i närheten av danskarna så får man ändå säga att vi också fick uppleva en fantastisk start här på Sørøya! Båten med Anders ”Fiskarn” som kapten lyckades fånga många över 20 kg och en topp fisk på hela 29,5kg under deras första dag!

I guidebåten har vi besök av Swe Predator Fishing Team som fick uppleva en fantastisk start på deras vecka. Eller vad sägs om Martins första fisk som drog ner vågen till 29,5kg!!!
Jerry som hade ett personbästa på ett par kilon innan kunde efter idag stoltsera med en redig torsk på 22,75kg, Fredrik svarade med en torsk på 27 kg och sist men absolut inte minst så sätter Christer Arvidsson nytt PB trots att han hade ett gammalt på stabila 33,5kg, idag en höjning på ett kilo till fantastiska 34,5kg!! Och vi är bara inne på dag 1 för de nya gästerna!!

Johan Mikkelsen & Sebastian ”Lappen” Hoogers