Hårt väder på Å

Att vädret generellt är mer ostadigt under mars månad är något som vi alla vet, trots detta så är drömmen om det galna skreifisket större för att man ska ta chansen och åka upp till Nordnorge. Oftast så kommer man ut och får uppleva just det här som man hör talas om. Dock har första veckan på Å inte varit en lätt start. Inte nog med att vädrets makter sätter stopp för oss utan yrkesfiskarna pratar om att skreien är ca 1-2 veckor senare i år. Det vill säga att den har inte vandrat hit än.. Det är ju självklart nått man inte kan veta i förtid utan det är bara hoppas att man prickar rätt. Enligt Lofotenposten har skreien kommit till Rösthavet, yttersidan Lofoten samt på insidan Lofoten i området från Nappstraumen till Henningsvär.. Med andra ord så bör fisken vara utanför Å vilken dag som helst, så just nu väntar vi på att stormen ska bedarra och förhoppningsvis komma ut igen på jakten efter den stora Skreitorsken!

Johan Mikkelsen