Stor gulfenad tonfisk, många snappers och en dum haj i Panama!

Den fjärde dagen har lidit mot sitt slut och vi har upplevt lite hårdare vindar både igår och idag som gjort fisket aningen klurigt. Igår började det blåsa lite mer vilket gjorde speciellt ”chum-baitmetet” lite svårare då driften blev stark och även popperfisket blev klurigt i småvågorna. Idag fortsatte vinden att hänga i och gjorde det fortfarande lite klurigt att både meta och popperfiska på vissa platser. Tre båtar gav sig ut mot Hannibal Bank trots vinden och väl på plats upplevde vi samma scenario som tidigare i veckan.. Massor av lekfulla delfiner som snodde våra betesfiskar och två båtar gav fort upp och satte kurs mot Coiba. Vår båt, med Mink-Martin, Michal och jag låg dock kvar och fiskade vidare med trolling med cona-heads i hopp om en svärdbeklädd fisk. Under ett par timmar var det lugnt innan vi missade en dorado i hugget och det kändes lite vedmodigt.

På en sekund tändes dock hoppet när fåglar, delfiner och tonfiskar plötsligt jagade ihop och full jakt utbröt till havs. Ensamma på Hannibal Bank kunde vi lugnt följa efter, lägga oss i perfekt position och slunga iväg våra poppers. Trots att stimmet rörde sig fort prickade vi rätt ett par gånger och jag själv fick äran att landa en stor tonfisk på 110 lbs som slukade min popper som en torped! Efter en snabb och tuff fight låg den i båten och efter ett nytt snabbt kast fick jag en till på 40 lbs. Martin och Michal missade tyvärr ett par stycken varav en var en ordentlig bit..

Efter detta hände inte mycket mer, aktiviteten försvann och havet lugnade ner sig.. Vi satte kurs mot Coiba och fick lite ytjagande snappers att jaga våra poppers och Mink-Martin fick en mindre Cubera och en Mangroe Snapper.

De andra båtlagen landade ett helt gäng olika snappers såsom Rock Snapper, Mullet Snapper, Muttom Snapper, Cubera och Red Snapper. Dessutom kom det upp en fin rooster på 40 lbs, en Amberjack på 40 lbs och samma haj högg två gånger med några minuters mellanrum efter att dem hade återutsatt den. Till råga på allt hade den redan en krok och en lina i munnen vid första tillfället så den var allt annat än krokskygg!

Sista dagen imorgon för större delen av gänget och vi hoppas att avsluta på topp!

Erik Axner – Panama

Gött spöböj på Hannibal Bank! <br />Westin Popping Rod 100-180 g!” /></p>
<p><img decoding=

110 lbs muskler! Gulfenad tonfisk på popper!

En Mangroe Snapper till Martin!