Nu kör vi igång!

Imorgon onsdag så startar vi upp både på Söröya och Å i Lofoten! Till Å kommer ett 8 man starkt gäng från Mårtens Fiske i Helsingborg samt 4 killar från Stockholmstrakten. Vår guide Johan Mikkelsen står beredd på att ta emot dem. Johan och vår mekaniker Mats kommer med all sannolikhet att sticka ut ett kort pass imorgon förmiddag för att ”reka” lite. Rapporterna från de lokala fiskarna är otroliga med massor av storfisk där de största torskarna passerar 40 kg:s gränsen…
På Söröya anländer det 3 killar redan ikväll och imorgon fylls det på med både fler svenska och Tyska gäster. Vår guide Sebbe och campägaren Ralph har varit ute och ”testat” ett par gånger och årets skreifiske bådar riktigt gott! På de korta turer man varit ute så har de fångat ett antal fiskar över 20 kg med topp på över 25 kg. Rapporter i olika norska media talar om att skreien är extra stor i år, vilket låter helt osannolikt med tanke på de senaste årens fiske!!
Nåväl, jag är säker på att ALLA våra gäster kommer få både mycket och stor fisk, så länge väderförutsättningarna är de rätta.
Vid denna tiden på året så kan man få uppleva ett mängdfiske på stor fisk som troligtvis inte kan mäta sig med någon annan plats på denna planet. Men, det är också en period där vädret växlar väldigt fort och det är generellt sett tuffare ute på havet än under sommaren.
Tyvärr så ser väderprognoserna från torsdag/fredag allt annat än gynnsamt ut, så det lär nog bli en del inblåsta dagar för våra gäster i Norge kommande vecka. Förhoppningsvis ändrar sig prognoserna och då kommer de få lååånga armar….
Nästa onsdag drar även skreifisket igång i Nappstraumen. Själv drar jag till Å nästa onsdag för att testa skreifisket från denna camp under några dagar.
Nu kör vi!

Jimmy