Krabbor på Hannibal Bank gör fiskarna galna!

Vi är inne på dag 4 och samtliga båtar styr kosan ut mot det världskända grundet Hannibal Bank där man har chans att träffa på både Marlin, Sailfish, gulfenade tonfiskar och mycket mer.. Väl ute på plats så ser vi massa röda saker i vattnet, och dem är överallt. En närmare titt så ser vi att det är krabbor som simmar uppe i ytan, det ska tydligen vara någon typ av parningsbeteende eller som gör att de svärmar på detta sätt. Och som ni säkert förstår så är det rena rama buffébordet ”Ät så mycket du orkar” för alla fiskar. Första stimmet som vi ser är ett gäng stora Mullet Snappers som plöjer runt i ytan och knaprar krabbor till höger och vänster. Hela ytan är nu röd av både krabbor, och Snappers. Vi tar våra popperspön och slungar iväg mot stimmet. Perfekta kast och inte långt efter får jag på en på min popper som sedan bestämmer sig för att kliva av. Vi försöker på nytt igen men ingen lycka denna gången heller.. Vi byter beten, testar olika metoder men de verkar vara helt inne i krabborna vid det här laget. Jag tar då fram mitt Westin W8 Spinn 10-30 g (Som är gjort för havsöringfisket hemma i Sverige) Jag tar ett kast över stimmet och helt plötsligt hör jag hur Dario ropar ”Du har en efter Johan!!!” Och sen smäller det till i grejerna och nu fick jag bita i det sura äpplet som nu stod med ett havsöringspö böjt till korkhantaget och med en skrikande liten haspelrulle med den tunna 0,16 mm linan som viner genom vattnet. Det blir ett gäng svettiga minuter men tro det eller ej, jag lyckas landa nytt personligt rekord på Mullet Snapper som uppskattades till ca 15 kg!!! Förstår fortfarande inte hur det gick till men den känslan lär jag sent glömma.

Sedan drar vi ut på lite djuphavsfiske och släpper när våra pilkar på 200 meters djup agnade med bonitobitar. Inte långt efter så börjar vi drilla fisk även här ute. Fiskarna var både konstiga och facinerande. Vi fångade totalt 3 groupers innan vi bestämmer oss för att byta fiskemetod. Lagom till det här hör vi på radion att en båt håller på att drilla Gulfenade tonfiskar och vi sätter genast full spätta för att få ta del av detta. När vi kommer fram ser vi tre andra båtar var av några står och drillar tonfiskar för fullt! Adrenalinet pumpar och vi börjar kasta våra poppers igen. Tyvärr ville inte tonfiskarna hugga mer och vi känner en viss besvikelse.. Men när vi får reda på att både Jonas och Lars Jörgner (Far och son) Har tagit varsin så gläds man åt deras vägnar. Sen att sonen hade tagit en på hela 80 Lbs och slog då farsans på ca 70 Lbs gjorde ju inte de hela sämre. Men även Tommy och Olof hade lyckats ta sin första tonfisk idag så det hela var riktigt lyckat!

Men dagen slutar inte här utan resten av eftermiddagen fortsätter med intensivt popprande och fisk i nästan varje kast. Jack Crevalle dominerade havet där ute och det spelar ingen roll vart du slängde din popper så kom det ett stim Jacks som gjorde allt för att försöka förstöra din popper! Och det var så mycket fisk att dubbel och trippelhugg hörde till vanligheten och gästerna stod på kö för att få deras fiskar avkrokade innan de kunde slänga ut och fånga en ny. Det blev så mycket så att vissa började göra alternativa fiskemetoder för att undvika jacksen. Och en som verkligen lyckades här var Bosse i vår båt som fick känna på en Cubera Snapper i MONSTER storlek! Den brutala fighten var nära att gå åt skogen när i slutskedet så går vevhantaget sönder på grund av all hårdpress! Men som tur var så räddar vår duktiga kapten Tatin situationen och tvingar upp Cuberan de sista 5 meterna för hand!

Det finns så mycket mer att berätta men nu är ögonlocken tunga och snart ska vi upp för sista dagens fiske. Om krabborna är kvar ute på Hannibal Bank även i morgon så lär ni säkert få läsa om ännu fler häftiga upplevelser!!

Stay Tuned!

Johan Mikkelsen