Samtliga båtar har nu haft ett drömfiske i Panama – Dag 2!

Dag 2 blev en riktigt bra dag!

De som hade en en tröginledning under dag 1 fick nu uppleva ett fantastiskt inshorefiske. Lars Andersson inledde dagen med att lyckas med konststycket att kroka en Rooster fish på popper som uppskattades till hela 45 lbs! Men den fantastiska starten fortsatte och Tommy fick sedan en fin Rooster i samma storlek! Inte nog med det så fick de också två Cubera Snapper där Lars tog drömfisken på hela 60 Lbs! Utöver dessa drömfiskar fick de också ett gäng andra arter som gjorde dem till de segrande båtlaget för dagen. I våran båt så satsade vi på att gå offshore i jakten på marlin och sailfish. Detta fiske är endast för den tålmodiga fiskaren och efter ett par timmar utan aktivitet så börjar vi fundera på annat. Dario blir sugen på att bad och avbryter jakten med ett stort plask. Vi närmar oss lunchtid och vår medhjälpare Gato plockar fram dagens lunch bestående utav pasta med tonfisk samt några rediga bitar kyckling. Precis när första tuggan är i munnen så smäller det till i ett spö följt av en kraftig rusning. Kapten svarar med ett gaspådrag som heta duga. Tyvärr krokas inte fisken och vi får fortsätta med vår lunch aningen chockade över händelsen.
Kapten berättar att det var en stor Marlin som hade tagit den livliga boniton riggad på en cirkelkrok i modell större. Nästa gång kanske vi har mer tur…

Strax efter får vi reda på att Peder i den andra båten nyss har haft på en stor Marlin på 400 lbs som även denna lyckades slå sig fri. En syn som Peder sent kommer glömma.

Efter detta så bestämmer vi oss för att avbryta offshore fisket och istället lura upp några fiskar på chumbait eller poppers.

Det visa sig vara ett bra val då vi snart stod med både dubbel och trippel hugg! Vi slungade iväg våra popper allt vad vi kunde på det öppna havet och de stora stimmen av jacks lät sig luras när vi drog våra poppers hårt i ytan. Vi landade totalt 12 jack crevalle bara i vår båt på någon timme och ett gäng andra arter.

Detta fiske måste bara upplevas!

Johan Mikkelsen

Darios första fisk tagen på popper var ett faktum!

Johan Mikkelsen med en fin Rock Snapper

Mullet Snapper

Efter en hårdkamp så var denna jack i ett stort behov utav vatten!

Grym fighter!

Smack!!!

Blue Spotted Jack Travelly

Bosse med en grann Mullet Snapper

Dario med en stor Jack Crevalle

Close up