Lön för mödan! 183 cm till Pål i Nappstraumen!

Veckan startade med sämsta tänkbara väder med vindstyrkor upp till 18 m/s, regn som väller ner från himlen och blöter ner dig snabbare än om du duschar och kyliga temperaturer. Fisketimmarna har inte blivit många men samtliga som varit möjliga har Pål och hans gode vän Mattias spenderat i båten i jakt på flundrorna. Tills i morse hade det kommit två flundror upp till metern på campen men idag var det ”finväder” för att vara denna veckan..

Endast 8 m/s, pissande regn och lite småkyligt visade prognosen när jag mötte upp gubbarna vid bryggan. Dem var laddade till tänderna och i första driften tappar Pål en mindre flundra och direkt efter får han på en ny som mäts till 84 cm. En smakstart på vad som komma skulle men redan där var han supernöjd med dagen.

Vi fortsatte nöta och Mattias fick ett gott hugg som tyvärr missades men sejen hade den tydliga tandraden som endast en hälleflundra kan lämna och hoppet tändes. Dock ökade strömmen för varje minut och tillslut var det mycket svårfiskat på denna plats så vi flyttade oss till en grundare vik där strömmarna går bakåt och gav oss en långsammare drift. Bägge herrarna kliade sig dock i bakhuvudet när dem såg ekolodet som visade 8 meter och tänkte nog att jag hade fått fnatt när jag sa att här ska vi köra och håll i grejerna, här är det storfisk-varning!

Det tog inte lång stund innan Pål hojtar till : ”Jag sitter i botten!”, varpå jag kikar snabbt på ekolodet och ser att driften är 0,0 knop och i ögonvrån ser jag Påls spole snurra sig glödhet! Flundra, Stor fisk! utbrister jag och slår i backen för att följa fisken. Vattendjupet var endast 11 meter där den högg och inom några sekunder har den rusat in på 7 meters djup, 50 meter bort bland stenar och tång. Full fart efter och kampen kan börja!

Fisken spjärnar emot men Pål sköter drillningen bra med god coachning om teknik och tillslut skymtar vi en ”dörr” där nere. När fisken kommer till båten ser jag att krokfästet är uruselt minst sagt och sätter kroken snabbt varpå fisken löper amok och nu var det makt mot makt. I första läget som fisken lugnar sig får jag dragit igenom kroken så fisken hänger på repet och Pål jublar! Vi mäter den senare till 183 cm och blev en skaplig höjning av personbästa för Pål som tidigare varit i Havöysund med en 125 cm flundra på topp.

Denna fisken var otroligt välförtjänt då denna mannen under tidigare resor med oss fått uthärda pissväder på varje resa, likaså denna men skam den som ger sig och tillslut får man lön för mödan!

Senare på dagen landade vi ytterligare två flundror till mellan 100-110 cm och avslutade sedan dagen i skymningen med 4 landade och ett nytt personbästa åt världens lyckligaste Pål!

Erik Axner/ Tony – Nappstraumen