Höstfisket fortsätter vara stabilt i Nappstraumen!

Under dagen tog vi nya tag och med 9 man fördelade på 3 båtar gav vi oss ut i jakt på den stora platta guldet!

Väl ute på Nappstraumen, endast några minuter från campen hugger första flundra för Tony och 79 cm lång mättes den till. Vi märkte den till 10530 och återutsatte den igen!

Plötsligt ropar 3 chockade danskar på radion och kan meddela om en otrolig upplevelse. Dem hade valt att paravantrolla wobblers på morgonen tills strömmen drog igång och på 17 meters djup gick en stor hälleflundra upp TRE gånger och slog till paravanen med stjärten i en stor vattenkaskad och i den fjärde attacken greppade den paravanen i käften och drog med sig den ner i djupet.. Under några sekunder kände den fiskens tyngd innan den släppte paravanen för gott och försvann. Det låter nästan som en fiskehistoria i klass med ”Pettson och Findus” men är helt sann.

Direkt efter får dem en 100 cm flundra men är en klen tröst i detta fallet. I driften efter hugger det till för mig och en 90 cms flundra kan landas på mete med sej och cirkelkrok. I utsläppet efter hugger ännu en flundra på en cirkelkrokstacklad sej men tyvärr missar vi den i mothugget men trösten kommer fort.

Några minuter senare var det dags på nytt och en massiv hälleflundra på 145 cm slukar sejen och när jag vevar till placerar sig cirkelkroken PERFEKT i mungipan och fighten började! Fisken kunde landas, märkas och återutsattas skonsamt innan fisket dog ut tills strömvändningen. Då knep danskarna två snabba flundra på 90 cm och 125 cm samt att Tony hade en potentiell 50 +are som simmade retfullt efter sejen upp till båten men vände tillbaka ner i djupet igen. Detta var allt vi hann med innan mörkret kom och tvingade oss att avsluta. En bra dag på Nappstraumen kunde vi summera i alla fall och nya tag tar vi imorgon!

Erik Axner/ Tony – Nappstraumen