Summering från förra veckan här i Hvöysund med Klubb Fiske&Fiskar

Förra veckan började vi med tufft väder men när det väl släppte taget så brakade fisket loss. Det landades både stora och många hälleflundror under veckan med topp på hela 157 cm som togs av Jerry som fick koras till veckans kveitekung, men det var en kvinna som stall showen. Anita hade ett fantastiskt fiske men framför allt så fick detta team uppleva något över det vanliga. Sista dagens fiske så small det på Anitas spö och en sten hård fight började, mitt under fighten så dyker det upp en späckhuggare som cirkulerar runt båten med ett stort intresse för hälleflundran som Anita höll på att drilla (skall jobba på att få foto på detta). Efter en stund så kunde hälleflundran lyftas in och mättas till 147 cm vilket var hennes andra över 140 cm denna veckan.

Även vi i guidebåten hade en magisk avslutning då vi hamnade ett ett grymt hälleflundra race. Vi kunde summera ihop 12 landade med topp på 138 cm på bara några timmar, hur många vi tappade vet jag inte men det var många. När vi avslutade tisdagens fiske var det med skratt och glädje. Ibland är det lätt att vara guide :).

Detta fantastiska gäng arbetar alltid för att alla skall ha det bra. Själv så blev jag bjuden på Oxfilé, potatisgratäng med kantarellsås hos mina vänner Mikael,Tommy och Anita på lördagen vilket var fantastiskt trevligt, på Måndagen så blev jag inbjuden på kräftkalas hos Janne, Stefan och Håkan och som avslutning på veckan hade vi en gemensam buffé med kungskrabba och stämningen var verkligen på topp.

Denna veckan börjar vi med hård vind så det blev fiskevård idag. Imorgon satsar vi hårt och förhoppningsvis så kommer det stora fiskr direkt.

Ulf ”Oxen” Hugsén och Jörgen ”Grodan” Sandén

Anita med hälle på 147cm

Kärlek i blicken!

Storfiskaren Sebastian 11 år

Hans med en fin hälle på 138cm

Hälleflundra hugg på ekolodet.

Lite fest efter en fantastisk middag.

Svenska signalkräftor, mums!