Nyheter från Nappstraumen

Fisket i Nappstraumen börjar äntligen ta fart.
Vi börjar med det tråkiga först. I ärlighetens namn kan jag säga att torskfisket inte är som det ska och man får verkligen leta för att hitta lite större fisk. Under veckan som gått har det endast kommit upp ett fåtal fiskar över 10 kg och den största vägde drygt 16 kg.. Sej upp till ca 9 kg. Tråkigt men sant. Flundrafisket däremot börjar ta fart och varje dag kommer det in båtar med fina flundror, samt även många rapporter om tappade förmodade storfiskar..
Stefan Sandström och Mikael Puhakka som gästar kampen har lyckats bäst med ett tiotal godkända flundror upp till ca 140 cm. De ligger fortfarande ute och fiskar i skrivande stund men just nu leder Boråsgänget i storlek.
De tog en fin flundra på 147 cm under dagen som tyvärr ej kunde återutsättas pga att den svalt hela jiggen. Fisken visade sig senare även ha en långrevskrok modell större långt ned i svalget. Veckans summering samt bilder kommer under morgondagen.

Sebastian ”Lappen” hoogers