Hur många sejar finns det på Vaeröy?

Ja.. Den frågan har nog de flesta som upplevt ett riktigt bra sejfiske på Vaeröy ställt sig och kliat sig bakom örat när dem halat upp den ena storsejen efter den andra..

Idag var det inte torsken som var dominerande ute på Rösthavet utan storsejen även om några torskar strax under 20 kg och en 21 kgs blandade sig in i jakten efter våra Crazy Daisy..

Storsejarna hade markanta huggperioder under dagen, inget snack om det även om det inemellan kom nån enstaka fisk mellan huggperioderna. När det nappade så nappade det på rejält och våra stackars jiggar som flydde för livet mot ytan misslyckades många gånger med att undgå de stora sejarnas käft och blev slukade som en sumobrottare slukar en ostbåge!
Toppfiskarna låg på 18 kg samt två på 17,5 kg!

Under dagen har gubbarna i min båt återigen visat att gammal är äldst genom att sätta ungtupparna i det andra båtlaget i deras grupp på plats rejält, precis som igår! Underskatta inte dessa gubbar, dem är envisa, vevar maxfart i 9 timmar i streck och fiskar som gudar!

Erik Axner/ Jens Hansson Vaeröy

En av många 15+ till Christer!

Urban med 17,5 kgs!

Christer (2) med 21 kg torsk!