Nytt flak och nya stora hälleflundror i Hawaiisund !

Då var lite mer än halva veckan gången för våra gäster. Det hela började med lite tufft väder men har bara blivit bättre och bättre. Vi i guidebåten började veckan med fiske efter sej och vi kom in i ett av de största sej stimmen jag någon sin sett. Det tog inte lång tid innan mina gäster skrattade och svettades när den ena 10+ sejen efter den andra kom upp.

Dagen efter åt skulle vi fiska efter hälleflundra på förmiddagen, vi jobbade stenhårt men lyckades bara lura upp en på 78 cm. Vi beslöt oss för att prov lyckan på torsk, vi skickar ner våra jiggar på 90 m. Peter vevar upp två vevtag når det bara tar stopp och spöet böjer sig i en grym båge som följs av några tunga gung. Peter förstår nu vad som tagit hans jigg men var nog inte riktigt beredd på hur stark hälleflundran var, då detta var hans första. En sten hård fight drar igång och ben, armar och rygg börjar värka. 5 gånger får han upp den så att vi nästan kan se den men när det är 10 meter kvar till ytan så beslutar madammen sig för att simma ner till botten igen, alltså 5 gånger 90 Meter. När vi till slut lyckas landa den utanför båten mäter vi den till fina 169 cm och släpper den efter några snabba foton.

Hälleflundra fisket har varit riktigt bra när det gäller många och stora hälleflundror. Den största så här långt kom igår och mättes till gymma 185 cm men mer om den och bilder kommer på Onsdag. Vi har även hunnit med att prova ett nytt flak som verkar otroligt spännande.

Vi i guidebåten hade en fantastisk dag igår när vi i strålande väder fileade en torsk och fällde upp en gasol drivet stekbord. Vi hade även turen med oss och fick se späckhuggare när vi låg och fiskade hälleflundra i svag vind och sol.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sanden

Sej!!!!

Fan detta är ju kul!

Peter med 169 cm muskler!

Slå en spik för hälleflundran!

Mums!

Lunch dags !