Nytt årsbästa i Havöysund… OCH inom NSA !

Sådär, nu har halva denna veckan gått. Starten var riktigt bra med ett stort antal flundror redan första hela fiskedagen, fin storlek rapporterades också, 120, 130, 140 och upp till 150 cm. Roligt är också att vi gästas av ett gäng som var här även förra året, men som hade lite oflyt med flundran då, dom hade på 1,5 dag redan landat 4 flundror med topp på c:a 130 cm. Hittills har vi inte kunnat ge oss ut på stortorsk och storsej jakt på grund av vädret, däremot har mycket fin mattorsk landats i närheten av campen, upp till c:a 10 kg. Vädret ja, vi har haft 2 dagar med åskoväder, något som inte direkt hör till vanligheterna häruppe…

Torsdagens oväder var riktigt kraftigt och vi saknade en båt iland, vi började ringa till dom, inget svar, vi var i kontakt med räddningsbåten och gav oss ut för att leta. Efter c:a 20 minuter ringde dom tillbaka och sa att dom sökt skydd nära land och helt enkelt inte hört telefonen på grund av regnet och åskan. Oron i kroppen försvann och man kände sig lättad, så en liten ”reminder”:
OM ni blir överraskade av oväder, försök ta kontakt med oss så fort som möjligt så vi vet var ni är och att allt är
okej !

Men nog med ”tråkigheter”, samma båt som råkade ut för ovädret låg inte för långt ifrån mig i guidebåten och jag kollade hur fisket gick för dom, fick till svar att: ”Vi har suttit fast i botten ett bra tag nu, eller om det är en val..!!” Jag frågar tillbaka: ”VAL?, nu skojjar ni väl…?” Svaret kom…: ”Måste sluta nu, den här är STOR !!!” Spänningen växte och jag avvaktade uppdatering, efter ett antal minuter sprakar det till i vhf´en: ”TUMSTOCKEN RÄCKER INTE!!!”

Den här ÄR stor !!! Till slut kommer det ett resultat på en improviserad mätning; 215 cm !!! Nytt årsbästa på campen och tillika inom hela NSA ! Vi lyfter riktigt högt på hatten och gratulerar, vi kommer lägga upp bilder här så fort vi får dom !

Och allt detta under veckans första halva… Nu ser vi fram emot andra halvlek !

Jörgen ”Grodan” Sandén, Sebastian ”Lappen” Hoopers, Havöysund

Bottennappet som började simma...

Säkrad och mätt på utsidan av båten.