Nytt årsbästa på nsa och camprekord för Berra o co.

Nu sitter jag här och ska försöka sammanfatta fisket så här långt!
Magiskt igen sjuka fiskar av alla arter det hade egentligen räckt att skriva så.
jag var ute med min första guidning i förrgår och vi drar iväg alla båtar till ett bra ställe där vi har ganska gott om både stor torsk och stor flundra och det tar inte lång tid innan man hör första rapporterna på vhf:en snacka om kalas start. Efter ett tag hör vi från grannbåten att Göran har landat sin livs flundra och den blir mätt till 202cm och alltså största på NSA iår!. i och med att vi inte ligger mer än 200m ifrån vevar vi snabbt upp och laddar kameran och fottar fisken! fisket fortsätter bra för alla båtar och alla har flundra över 1m.
Vi sticker i slutet och riktar fisket efter stor flundra och det tar inte lång tid innan Annika i båten krokar på en riktigt stor flundra som inte vill släppa botten och fighten blir ganska dramatisk dock när fisken är mellan 10-20m ner så smäller spöt av och fisken tappas. vi tacklar om och lägger om driften och smak Annika igen och denna gången får inte flundran någon chans och upp kommer en flundra på 20kg bra revansch:).

Igår stack vi ut för att fiska storvilt och ja vad ska man säga vi hinner kanske fiska i 5 min innan Mattias står med kraftigt spöböj och han börjar pressa fisken och är riktigt tung och innan vi vet ordet av det så ligger fisken vid båtkanten och vi kan säkra fisken och kan mäta fisken till hela 161cm och en en ökning av pb:t från 87! snyggt jobbat.
Men Mattias hade inte fått nog utan fick en till direkt i nästa nersläpp på ca 20kg!.

Förövrigt så fick Göran som fick den stora flundran på 202cm även en torsk igår på dryga 23kg! 2 pb på 2 dagar!.
Sejfisket har varit lite segare men flera fiskar över 15kg har kommit upp med en topp på hela 18.2kg!
idag är jag på and oh ska försöka friskna till men vi får se vad det är för monster dom lyckas dra idag?:)

Och i skrivande stund så ringde Berra mig och medelade att dom hade tagit en flundra på 193cm. Fisket vi har på Väröy nu är bland det bästa jag varit med om!!!! Smack smack smack
Tight Lines

Fredrik Schmiterlöw

Smak 202cm

Anders med fin flundra på ca 17kg

Mattias med sin drömfisk på 161cm

sej på 15.6 under flundra fiske

Annika med fin 20kg flundra