Bra fiske i Nappstraumen

Under Eriks semester har jag fått äran att ta over rodret i Nappstraumen. Vädret har varit helt gudomligt fram tills nu då det har börjat blåsa på litegrann. Fisket måste man säga ha varit bra även om man stundtals fått leta lite efter större torsk och sej, men de finns där helt klart. Veckan är inte över ännu och hittills har det fångats torsk upp till 20 kg, sej ca 13 kg och största flundra 163 cm. Olof Fransson fick en fin flundra på 140 cm vid ett nytt ganska obeprövat ställe som har gett en hel del flundror under de senaste 2 veckorna. Under gårdagen guidade jag Klaus Frank som jag träffade senast för någon månad sedan i Havöysund. Trots 18 års fiske i Norge har han inte lyckats få någon flundra av större dignitet. Det blev det ändring på igår då vi bestämde oss för att lägga ett par drifter inne i själva strömmen nedanför Hundholmen. På 15 meters djup small det på en liiiten flundra (ca 70cm) på min jigg som snabbt återutsattes. Kort därefter var det dags för nummer 2 som gapade över Klaus Crazy Daisy. Tunggunget signalerade större fisk och efter några sköna rusningar bärgades fisken som mätte 163cm. Frank var överlycklig över att äntligen ha fångat sin drömfisk och minst lika glad var självfallet jag som fick visa vägen.

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Mats ”Bulten” Persson

Olof Franssons flundra 140 cm.

Klaus firre