Grymt mängdfiske, schyssta flundror och en grann rödspätta från Nappstraumen!

8 ryssar, Jimmy med familj och två svenskar.. Veckans laguppställningen lyder så för Nappstraumen och resultatet har varit fint såhär långt. Madde inledde med en fin rödspätta på 1,9 kg första dagen och ryssarna startade med lite sej och torsk för att sedan inrikta sig helhjärtat på hälleflundra! Dem som lyckades bäst var dock svenskarna och framförallt Claes som drog en schysst flundra på 120 cm samt torskar upp till 14-15 kg.

Idag blev det nya tag på öppet hav och ryssarna inledde snabbt med en flundra på ca 115 cm medans Jimmy med familjen drog ut på mängdfiske och stötte på ett ordentligt stim på öppet hav där det sällan tog mer än några sekunder innan det var napp. Sejarna och torskarna låg i klassen upp till ca 10 kg och ungarna hade skitskoj där ute med goa spöböj och glada miner!

Imorgon är sista dagen för ryssarna och siktet är inställt på en stor flundra! Vi nöter vidare och njuter av värmen som ligger över Lofoten!

Erik Axner/ Andreas Marth – Nappstraumen