Galna danskar och stora fiskar på Väröy

Hej igen nu var det några dagar sen senaste uppdateringen och ni undrar säkert hur fisket har varit?.

Jo fisket har varit stundtals RIKTIGT bra och stundtals lite svårare att hitta fisken. Jag har haft förmånen att guida ett danskt gäng som inte hade fiskat i norge innan utan gjorde denna resan som en 70års present med tre dagars fiske uppe på Väröy.
Redan efter 3 timmars fiske så hade dom fått en så kallad grandslam vilket menas med torsk, sej och flundra över 15kg.
topparna för detta gäng som nästan enbart ägnade sig åt C&R blev 24kg och 20.5 på torsken, sej på 15.5kg tyvärr så fick inte vi upp dom största flundrorna i våran båt men topparna på strax under 20kg vilket inte är illa för ca 8 timmars riktat flundrafiske.

för dom andra båtarna så har fisket varit lite varierande och om jag inte minns helt fel så har det kommit upp minst 4 stycken 20+ torskar till på campen denna veckan och största flundran som kom var på 160cm som är nästan 60kg enligt tabell, självklart fick även denna stora flundra sin frihet åter och det är bra så att kanske även någon annan sportfiskare i framtiden kan få känna på en riktig drömfisk:).tyvärr så tappade ett annat gäng också en stor flundra pga linbrott men hur stor denna flundran kan ha varit kan vi bara spekulera kring men men stolpe ut denna gången. förövrigt så tror jag att alla båtar på campen denna veckan har landat 12kg + sejar vilket är riktigt bra och top på 18kg vi börjar få mer och mer sej kring denna fantastiska ö. Om vädret håller i sig så får vi en vindkantring på torsdag och för första gången på 3 veckor så kanske vi slipper den iskalla nordanvinden och istället få lite varmare sydliga vindar vilket är välkomnande.

tight lines

Fredrik Schmiterlöw / Douglas Dahlberg

Oves första torsk 20.5kg

24ks torsk på riktigt grunt vatten

Johan med 113cm

160cm

väröy! fotto mikael faber

Nu börjar alla hyttor bli helt klara! även på utsidan

15.5kg:s Sej