Mängdfiske på lätta grejer i Nappstraumen!

De nya gästerna har nu anlänt på campen och möttes till en början av samma väder som tidigare.. En ihållande hård nordanvind som vi alla vid det här laget skyr ont agg mot.

Dock har den successivt mojnat och är nu nere på ca 7-8 m/s vilket gör det hela lite mer fiskbart.

Gästerna startade sitt fiske på sydsidan och hade ganska bra mängdfiske med sej, torsk, kolja och bleka runt några av grundtopparna. Största torsken vägde runt 15 kg, sejarna runt 6-7 kg, bleka upp till ca 4 kg och koljorna av mindre storlek. Att fiskarna inte var några rekord gjorde inget, för gästerna som är utrustade med lätta haspelgrejer hade en superrolig upplevelse i alla fall och skrattade när spöna böjde djupt!

Utöver detta kom det även upp ett par flundror endast ett stenkast från hamnen rakt ut, även dessa på lätta prylar och en flundra på 90 cm gör bra motstånd på haspelgrejer upp till 50-70 g.

Som avslutning på gårdagen så bände våra holländska gäster upp en rödspätta på hela 61 cm, en riktigt fin spätta som tyngde ner vågen till 2,2 kg!

Alla är nu ute och fiskar så vi får se imorgon vad dem har fångat. Om jag känner dem rätt är dem ute mer än halva natten och fiskar!

Erik Axner / Anders – Nappstraumen

En fin kolja!

Schysst bleka! Grym fighter på lätt utrustning!