Sol, vind och… hälleflundra! – Söröya

Gästerna fortsätter kämpa på i det nu lite lugnare vädret med vindar upp till 8 m/s. Nu sista dagarna har vi lyckats komma ut till Sildboen och fiska lite torsk. Det är enorma mängder betesfisk där nu och även stor torsk njuter av maten som finns tillgänglig. Gårdagens fiske bjöd på mycket stor torsk med en topp på 22 kg!

Några av gästerna har nästan bara fiskat flundra under hela vistelsen och det har verkligen lönat sig. Än så länge har de fångat 23 flundror med en topp på 130 cm varav två dubbelhugg! De flesta fiskarna har huggit på Crazy Daisy men de har även fått bra på död betesfisk. Den största tog på hel sej och återutsattes efter foto och mätning i Kveitesund!

Just nu ligger vinden på 4 m/s och det är växlande molnighet så gästerna njuter av solen som har varit borta allt för länge. Jag fick precis rapporter om en lite större flundra i Guidebåten, 130cm+. Mer om detta i nästa nyhet!

Vädret inför nästa vecka ser riktigt bra ut med vindar som inte kommer överstiga 7 m/s och mycket sol, hoppas prognosen stämmer!

Rebecka Svensson

Dubbelhugg!

Grabbarnas andra dubbelhugg!