Oväntad väderförändring på Väröy

Under gårdagen la sig plötsligt den hårda vinden som under över en veckas tid har legat från norr och försvårat fisket för oss. Prognåserna visar fortfarande 12m/s men vinden är myckert lugnare än så, på kvällen igår hade vinden lagt sig och eftersom alla båtar hade legat inne under dagen så var de snabbt ute efter att vi hade visat klartecken för att gå ut och fiska. Fisket körde vi på ett gäng toppar strax utanför campen i väntan på att srömmarna skulle bli rätt för att gå upp och fiska norr om ön. Det var främst fokus på hälleflundra fisket och en utav guide båten hade kontakt med en Flundra av bättre kaliber som tyvärr gick som vinnare ur fajten! Våra gäster från Polen hade under natten fått 5 flundror av mindre kaliber med största på 82cm.

Våra gäster har riktat fisket en hel del efter Torsk och Sej, Torsk fisket har vart stabilt och det kommer Torskar över 10 kilo varje gång vi är ute med de största runt 15kg. De stora sej stimmen har vi inte kunnat hitta då vi bara har kunnat fiska relativt nära campen på södra sidan av ön på grund av vinden men det har ändå kommit upp en del strö sejar med topp på 13kg. Vi har som sagt inte kunnat ligga på norra sidan av ön på ett bra tag men i detta nu är guide båten på norra sidan av ön för att känna på hur fisket är efter torsk och sej där. Prognåserna visar hård vind under de senare timmarna under morgondagen men vi hoppas på fortsatt finväder!

Stay Tuned!!!

Douglas Dahlberg / Fredrik Schmiterlöw – Väröy