Underbara väderskyddade Nappstraumen!

Med hårda vindar från nord senaste dygnet som nu vridit över till väst så har vi haft svårt att nå ut på nordsidan där många av de bästa fiskeplatserna ligger. Dock har vi vår kära godtrogna vän Nappstraumen som alltid finns till förfogande för oss i nästan vilka väderförhållanden och vindstyrkor som helst. Trots vindar upp till 15 meter per sekund kan vi enkelt och effektivt fortfarande fiska av Nappstraumen och flundorna finns där också! Flertalet flundor både över och under måttet har landats, de allra flesta grundare än 10-12 meter. Detta är sjukt roligt när dem drar iväg i sidlid och bjuder upp till god kamp i stark ström!

Stundtals är det även möjligt att se dem följa efter och t.om. hugga under båten på de grunda sandbankarna i Nappstraumen som ger ett ljusgrönt sken i det klara vattnet. När en skugga med en karakteristisk form som inte kan vara något annat än en hälleflundra dyker upp höjs pulsen snabbt och spänningen stiger!

Fortfarande dominerar Crazy Daisy på flundrafronten och de allra flesta har nu börjat fått in tekniken på både jiggandet och mothuggen!
Återstår att se vad som nappar ikväll!

Erik Axner – Nappstraumen

Roger med sin första hälleflundra!