Summering Sørøya 16-20/5

Ännu en fantastisk vecka avklarad på Söröya.

Med Peter Alfredsson, Johan Jansson, Anders Johansson, Lars-Olov Hultin och Ronnie Olsson i guidebåten har vi skrattat mycket, dragit massor av fisk och slängt spön i havet – men det värsta var väl ändå Hultis rostiga pilk som även den försvann ner i djupet, eller vad säger ni grabbar?

Fisket vart sådär. Det har varit mycket bottentryckande torsk som har varit svåra att få att hugga och flundrorna har varit lite långsamma. Med detta sagt vill jag ändå säga att mycket fin fisk HAR landats såsom flera 20+torskar, toppflundra på 154cm och många fina havskatter – inte mycket att klaga på egentligen… man blir lite bortskämd och fartblind på Söröya!

Vi gick på långtur till Råsa häromdagen. Fisket var i början ganska bra men vi hittade aldrig de större stimmen utan fick drifta runt och fiska på enskilda individer. Vi landade mycket fisk upp till 15-16kg men tyvärr inga större exemplar. Anledningen till detta kan ha att göra med att det under tiden vi var där låg två stora snörpvader inte allt för långt ifrån oss.

Jag pratade med yrkesfiskaren Örjan häromdagen och han sa detsamma om det långsamma fisket. Han kom med förklaringen att det varit algblomning vilket försämrat sikten avsevärt och därför gjort fisket långsamt för både sport- och yrkesfiskare. Han sa också att han snart trodde att det skulle bli bättre och att torsken skulle stiga lite och att flundrorna skulle gå in lite grundare.

Flundrorna går fortfarande relativt djupt och alla vi lyckats fånga under veckan har tagit på mellan 50-54m djup på antingen Sillboen eller Ryggen.

Det har även kommit in lite sej vilken har varit riktigt bra att agna med. En halibut anti twist rig och en cirkelkrok i änden har gjort susen på flundrafronten. Även jigg i sejimitationer har funkat bra.

Största flundran i guidebåten mättes till 128cm och togs av Johan Jansson och största torsken gick till Huldis och vägde 23,5kg, tagen mitt i ett sejstim på toppen av Breigrunn (ca 20m djupt) – grattis killar!

Idag kommer nya gäster och förhoppningsvis drar fisket igång lite bättre denna veckan.

Jag får också ursäkta mig för en lite dåligt uppdaterad hemsida – blir bättre!

Följ med,

Hannes Ribbner, Sørøya

Jansson med fin flundra!

Efter många om och men, med nästan mist tro, small det till slut till i Anders spö!

Fin torsk till Ronnie, i gryningen på Råsa.

Dubbeldrill!

Grymt fin soluppgång på Råsa!

En glad Jansson med en grym flundra!