Halvlek i Havöysund!

Då var vi halvvägs för denna veckas gäster. I lördags morse fortsatte vi i guidebåten med jakten på hälleflundran, och vi fick lite extra förstärkning i båten i form av ”Lappen” som inte hade någon guidning.

Vi satte kursen öster ut men efter bara någon timme började vinden att öka, vilket dom hade lovat men först framåt kvällen. Efter mycket övervägande beslöt vi oss för att ta det säkra före det osäkra och gjorde en längre förflyttning.

Jag lämnade över ratten till Sebastian ”Lappen” som styrde guidebåten resten av dagen. Vi jobbade stenhårt men fick tillslut betalt för alla timmar. Andra driften på fiskeplatsen så sänkte jag ner ett tackel som var tacklad med sej, och det tog inte lång tid förrän jag kände något som drog i sejen.

Jag gav den löslina i ca 5 sek, sedan spände jag upp bromsen och satte mothugget. SMACK! Jag kände de där sköna gungen. Stor fisk på gång! Efter en kortare fight så kunde vi säkra hälleflundran, och efter mättning, fotografering och märkning fick den friheten tillbaks och jag själv fick sätta nytt årsbästa på 150 cm.

3-2 i landskampen men glädjen varade bara några minuter, längre än så tog det inte innan Mikael från Danmark landade en på 82 cm, och därmed 3-3.

För övrigt så landade vi flera fina torskar och havskatter, med en fin topp på runt 5 kg. I övriga båtar landades det lite hälleflundra, men dom som satsade på torsk hade ett fantastisk fiske med topp på 21 kg.

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian Hoogers och Jörgen ”Grodan” Sanden