Fullt ös i ett blåsigt Nappstraumen!

Nya gäster har anlänt till campen från olika nationaliteter, vissa i onsdags och vissa under gårdagen. Alla är lika förväntansfulla och fiskesugna och har satsat på olika sorters fiske.

Redan tidigt igår morse så gav sig Andreas ut med de första gänget svenskar på campen i jakt på storflundran! Under första timmen hade dem kontakt med 4 st fina fiskar som tyvärr lossnade av olika orsaker, vissa av materialfel vilket är extra surt och något som bara inte får hända. Håll koll på knutar, linskav och andra smådetaljer, drömfisken hänger på en tunn tråd och man får inte tumma på något.. Hur som helst så lossnade de finare fiskarna men dem landade ändå flundra i båten av mindre format under dagen. De holländska gästerna fick även dem två mindre flundror, strax under måttet.

Även en hel del torsk i matstorlek kom upp under gårdagen, både inne i Nappstraumen men även utåt öppet hav.

Dagens fiske har varit kraftigt begränsat av vinden tyvärr men ack den som ger sig. Inne i Nappstraumen har vi både landat flundra, fina mattorskar upp till 12 kg samt fick holländarna uppleva ett fantastiskt rödspättemete på eftermiddagen med säkert närmare 40 landade rödspättor på några timmar där toppfisken pressade vågen till hela 2,5 kg! Denna fisk var dessutom mager och kan till hösten säkert tynga vågen över 3 kg. Fisken återutsattes varsamt ut i havet, precis som alla de andra förutom 1 som blev med hem som förrätt till kvällens middag.

Ett av våra svenska gäng kunde även rapportera in en fläsktorsk på hela 23 kg från sydsidan som tog på runt 80 meters djup vilket är en riktigt grann torsk! Imorgon blåser nog bort, i alla fall enligt prognosen just nu men vi får se! Vi håller våra tummar och tår, vässar lite krok och trimmar utrustningen så vi är redo när vinden mojnar!

Erik Axner/ Andreas Marth PJ – Nappstraumen

2,5 kg rödspätta!

C&R på den!

23 kg till Frank!