En fantastisk inledning för de nya gästerna- Vaeröy

Nu är det fullbeläggning på Vaeröycampen med taggade fiskeentusiaster från fiskenyheter.se och många fler!

Och vi kan summera en fantastiskt inledning där samtliga båtar har fått känna på både storsej, stortorsk och en del av båtarna även flundror!

Själv så guidade jag Rolf och hans dotter Susan! Vi lämnar hamnen runt 9 tiden och glider ut på ett lugnt hav! Vi styr kosan mot några av topparna väst om Vaeröy som har varit bra de senaste dagarna. Det tar inte många sekunder förrän våra beten attackeras av stora torskar! Susan testar att agna med en sej på 4 kg och det dröjde inte lång tid förrän det small till kraftigt i spöt följt av ett tungt gung! Susan svara med ett kraftigt mothugg och fighten var igång! En så stor betesfisk kan ju bara betyda STOR fisk! Men upp kommer en torsk på ”endast” 13 kg! Nästa gång ska hon testa och agna med en 6 kilos sej…
Inte långt efter så tar Rolf dagens största torsk på 17,5 kg! Och efter knappt 2 timmars fiske så hade vi fyllt backarna med fin fisk och vi bestämmer oss för att åka in till de vackra bergssidorna och avnjuta en smörgås bland lunnefåglar och havsörnar. Därefter började vi nöta flundra och även här hamna vi rätt när vi landade hela 7 flundror på kort tid med dubbeldrill som grädde på moset! Vid 14 tiden känner vi oss nöjda och beger oss hemåt! Vilken inledning, vilket fiske!

Väl i hamn så möts jag av många glada sportfiskare som berättar om deras storfångster! Idag blåser det dock lite mer men några tappra själar ska ut och söka flundran på läsidan, mer om detta ikväll!

Johan Mikkelsen

Rolf poserar med en grann torsk på 17,5kg!