Bogsering i Havöysund.

Idag åkte jag med mina ryska gäster ut för att försöka få nån flundra ute vid Hjelmsöya. Väl på plats anslöt sig två båtar till med ett gäng glada svenskar. Solen tittade fram och samtidigt vaknade flundrorna till liv. Sammanlagt landades 5 st mindre flundror, runt metern. MEN, både vi i min båt och en av svenskbåtarna hade riktigt spännande upplevelser, kraftiga påslag som resulterade i ett par sjömils bogsering, i svenskbåtens fall så länge som runt 1 timme, innan ubåten beslöt sig att segla vidare… Vi vill inte spekulera i storlek, men en sak är säker: Detta var STOR fisk.

Imorgon skall jag köra mina ryska gäster på en sista tur och vi har siktet inställt på havskatt.

Guidebåtens nattpass gav utdelning, 4 flundror med topp på 145 cm, snyggt jobbat!

Sebastian ”Lappen” Hoogers, Ulf ”Oxen” Hugsén, Jörgen ”Grodan” Sandén.

Personbästa till Mikael,145 cm.