Glädje,sol och svaga vindar i Havöysund!

Då var andra veckan här i Havöysund igång och redan när gästerna anlände under gårdagen kunde man riktigt känna den där riktiga fiskeglädjen!

Det kunde inte börjat dagen bättre eller vad sägs om strålande sol, svaga vindar och otroligt laddade gäster. Vi i guidebåten drog iväg för att kolla om stor sejen hade kommit. Väl på plats så började vi leta men kunde rätt snabbt konstatera att vi var lite tidigt ute.Ändrade planer och vi började satsa på stor torsk. Efter bara några drifter så började spöna stå i härliga böjar, vi landade flera över 10 kg med topp strax under 20 kg sträcket.

En annan båt som tog rygg på oss fiskade lite närmare land och vad jag kunde första så hade dom ett riktigt bra havskatt fiske. Dom är fortfarande ute så några siffror har jag inte.

Sebastian Hoggers guidade ett annat gäng från en av våra arronet båtar och redan efter bara en kort tids fiske kunde han rapportera om en mindre hälleflundra som fick friheten tillbaks.

Men fiske är så mycket mer än bara fiske! Mina gäster i guidebåten var super nöjda efter bara några timmars fiske, på hemvägen bad dom mig att köra lite lugnt. Sagt och gjort så slog jag av på gasen och bakom mig började dem att duka fram mat.Där satt dem och åt gott, skrattade och till och med började sjunga samtidigt som dem pekade på de fantastiska vyerna och sa något på ryska.

Väll inne på campen möter jag fler nöjda gäster som riktigt sprudlade av glädje då dem lyckats fånga 2 hälleflundror och dess utom haft ett fantastiskt torsk fiske.Som de sa ” redan efter första dagen så hade deras förväntningar redan över träfats”. Dessa 2 hälleflundror fördelades på far och son, deras 2 första.

De flesta båtarna är fortfarande ute och solen skiner!

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian Hoogers och Jörgen ”Grodan” Sanden