Havöysund är igång!

Då har vi smällt upp portarna och fisket är i full gång, starten kan man ju inte klaga på. I går så hade vi ett otroligt torskfiske, och som pricken över i så beslutade vi att lägga några drifter efter hälleflundra. Redan efter första driften hade vi kontakt, men denna gången vann hälleflundran. Andra driften så small det på, och efter dramatik i form av att vår gästs rulle lossnade från rullfästet mitt i värsta rusningen, så lyckades vi ändå få rullen på plats och landa årets första hälleflundra på 142 cm.

Så till dagens fiske då, jag körde guidebåten medan vår nya guide förmåga Sebastian guidade några av våra gäster från en Arronet båt. Vi bestämde oss för att fiska i samma område tillsammans, för delad glädje är ju dubbel glädje!

Vi satsade på hälleflundra och det tog inte lång tid förrän Sebastian hade guidat upp den första hällen. Vi i guidebåten satsade på torsk, och vilket fiske sedan! den ena 10 plus torsken efter den andra kom upp, och det tog inte lång tid förrän mina gäster var helt slut och var otroligt nöjda.

Väl inne i hamnen så träffade jag Sebastian som berättade om en riktigt bra dag på jobbet, dom landade 3 hälleflundror med topp på 126 cm som kom på Sebastians spö. Hans gäster fick uppleva både hälleflundra och ett torskfiske som var helt galet. Men, som om inte detta var nog så fick dom dessutom se en späckhuggare på nära håll, och detta var första gången som hans gäster från Moskva var i Norge och fiskade!

I övrigt så har det kommit upp havskatt på 5,5 kg, och rödspätta fisket verkar även vara riktigt bra med flera runt 2 kg med topp på 2,7 kg. Så vi kan ju bara konstatera att Havöysund leverar:)

Ulf ”Oxen” Hugsén, Sebastian Hoogers och Jörgen ”Grodan” Sanden