Sørøya, vart ligger det någonstans?

Jag vet inte riktigt… åtminstone har jag inte förstått hur långt norrut jag faktiskt är. Men något jag börjar förstå är hur sjukt bra fisket är!

Mellan alla dessa blåsiga dagar var det lite lugnare idag och jag, Ralph och Micke tog en sväng ut på jakt efter hälleflundran. Det dröjde inte länge förrän den första flundran var i båten – 17 kg och dessutom min första fisk på Söröya – nytt pb med häst(flundra)längder!!!

Detta följdes av två flundror till, dessa var dock lite mindre – allt inom loppet av en timme. Sedan började vinden tillta och det blev dags att åka hemåt igen. Även våra ryska gäster hade bra fiske med mycket mattorsk och en topp på hela 25 kg. Om man ska lita på väderprognoserna så kommer det dröja till på fredag innan vi kommer ut igen, då börjar jakten på storflundran.

Mattias PJ Jonsson