Konstanta skreistim i över 10 sjömil runt Nappstraumen!

Igår anlände det 15 personer till Nappstraumen och med dem tre gästerna som redan varit på campen är vi nu totalt 5 fiskade båtlag. Gårdagen bjöd på hårda vindar upp till 22 m/s vilket lämnade en kraftig dyning på nordsidan av Lofoten men vi valde ändå att ge oss ut och testa skreifiske där ute. Väl på plats fann vi spridda stim av fisk men visst fanns dem där. Dock så var det flertalet gäster som fick problem med sjösjuka så vi efter ett par timmar styrde vi kosan mot sydsidan där vi möttes av ett TOTALT platt hav utan vågor eller dyning.

Denna möjlighet att välja på bägge sidor av Lofoten gör Nappstraumen helt optimal på skreifisket som ofta har ganska bråkigt väder som annars kan ställa till fisket.

Nere på sydsidan möttes vi av det största skreistim så jag någonsin har skådat… Jag färdades totalt 10 sjömil ut från mynningen av Nappstraumen och gjorde regelbundna stopp på intressanta ekon men det var konstant mellan 20-40 meter med skrei under båten. Fisken uppehöll sig för det mesta mellan 60-100 meter men så fort jiggarna släpptes ner så steg dem fort hela vägen upp till 40 meter under båten.

Mängden fisk var osannolik och snittvikten var bra med mängder mellan 10-18 kg och alla gästerna som var med fick låååååånga armar och stora leenden på läpparna! Dagens största torsk vägde in på bastanta 23,2 kg och togs på Big Bob 480 g, Lively Pollack!

Väl i hamn fick jag även höra att en av våra gäster haft på en stor hälleflundra som dem har drillat under lång tid som tyvärr gick av en bit ner i vattnet.. Nästa gång sitter den där!

Imorgon ska vi ha lika fint väder och siktar på ännu en fantastisk dag på havet med massor med skreitorskar!

Erik Axner – Nappstraumen