Bus, brudar, britter och en terminator på Sørøya

Första gången Johan Mikkelsen tog med mig ut och fiskade var vi en sisådär 14 år och hade redan på den tiden fallenhet för det här med guidning. Han lyckades då fixa upp en gädda på 1 kg åt mig som jag motvilligt tog lite bilder med.

Andra minnet var i Juli 2013 när han lurade upp mig hit till Söröya för en HEL veckas flundrafiske.

Nu sitter jag här uppe än en gång. Denna gången för en veckas skreifiske. Jag börjar förstå varför människor åker från världen över för att få uppleva havet, fisket och miljön här uppe.
I år har jag även med mig backup i form av min vän Ida Lunde som länge velat prova på det här med djuphavsfiske, perfekt!

Dagen inleddes med ett lite lugnare fiske i fjorden (även om resan dit var allt annat än lugn… 4 meter vågor – snacka om att havet har ett eget liv) där lyckades jag knipa en torsk på 22,25 kg, men utöver det var det inte mycket som ville nappa. Nja, vi tar oss väl en tur ut mot Guldhålan istället för att söka lyckan – sagt och gjort! Ida smackade en torsk på 20 kg och jag fick efter en tuff kamp med många svordomar upp en på 25 kg. Efter mycket slit fick även Johan som avrundning också en torsk över 20… kul för honom.

För guidebåten gick det också bra. Innan Sørøya hade ”bästa britt” PB på torsk på 7,5kg. Första fisken som landades vägde strax över 15! Fisket i fjorden var lite småsegt och när vinden lade sig stack vi istället ut mot kanterna. Vi hittade mängder med fisk på rätt grunt vatten och första 20+aren landades. Fisket flöt på bra och när kvällen kom hade gästerna fångat så mycket fisk att de knappt ville se en torsk igen. Vi vände nosen mot hamnen och gasade. Precis när vi börjat plana blev ekolodet helt rött. Jag stannar av och säger ”guuuys, one more drop.” De släppte jiggarna och ytterligare en 20+are landades direkt – vilken avslutning!

Fisket var i övriga båtar minst lika bra. Danskarna i båt 7 landade en 30+are och Jacob ”Terminator” Lindberg tog sin TIONDE över 30kg!!!!!!!!!! Vilken karl.
Christer ”Målarn” Mårtensson som också är på plats igen är känd för att vara med och landa stora flundror, inledde veckan med en 30 kilos flundra som fångades precis utanför hamninloppet!

Vädret ser fram till söndag relativt bistert ut men efter det droppar vinden och söndag, måndag och tisdag är enligt dagens prognos MER än fiskbara.

Hannes Ribbner, Johan Mikkelsen & Anna Löfgren- Sørøya

Första fisken för Ida och det här var bara början!!!

SMACK! Anna poserar med sin första 20kg+ torsk tagen på hennes nya favorit jigg, Crazy Daizy i färg Fancy Cola! <br />Spöt ett Westin jigging rod 250-400 gram! ” /></p>
<p><img decoding=

Sen kom Anna´s andra torsk över 20 kilo och denna madam drog ner vågen till 25 kilo! <br />Även denna tagen på Crazy Daizy, färg Fancy Cola. <br />Spö Westin jigging 250-400 gram” /></p>
<p><img decoding=

Guiden fick tillslut en på 20kg+ också men det var verkligen brudarna som briljerade idag!