Grymt fint skreifiske på ett soligt Vaeröy!

Efter att nu har varit igång ca 1 vecka på Vaeröy med skreifisket så kom dagen som vi har väntat på. Med svaga vindar, nästintill spegelblankt hav och en prognos som visar att det ska hålla sig på det viset var förutsättningarna optimala.

För varje dag som har gått så har andelen honor blivit större här ute och dem blir allt fetare och fetare för varje dag som går. Gästerna startade i ottan medans jag och Mats anslöt runt lunch efter att ha donat med lite smått och gott på land så var vi också med matchen!

Väl där ute fick vi glädjande besked att gästerna har landat två torskar över 20 kg med en toppfisk på hela 25,77 kg vilket är en fantastiskt fin torsk!

Vi fick även besked om att dem landat havskatt på ca kilot, rödspätta och rötsimpa under tidigare fisken vilket ger tre nya camprekord än så länge. Dem lär nog slås inom kort men just nu står dem som rekord!

Väl ute till havs, ca 3 NM från campen så landar jag i första nersläppet en torsk på 21 kg på en ”Big Bob 480 g, Lively Pollack” och därifrån fortsatte det! I tredje släppet kom en 19 kgs tätt följt av ännu en 21 kgs! Nu var fisket glödhett och varje nersläpp kändes som ett potentiellt släpp mot en 30 kilos!

Efter ca en timme krokar Mats sin första 20:a som visade sig väga 24 kg och strax där efter drar jag min tredje som vägs till 20,3 kg! På en liten fläck hittar vi all fisk koncentrerad och inte långt där efter hugger nästa fisk för mig som tyngde vågen till 23 kg!

Med 5 fiskar över 20 kg på ca 3 timmar fiske var det makalöst bra där då vi fångade mängder med fisk mellan 10-19 kg också. Gästerna hade valt att ta en paus från torskarna och satte istället siktet på hälleflundra så vi låg ensamma på detta torskstim som verkade innehålla mängder med stor fisk.

Som avslutning så smäller det på tungt på mitt spö och efter en tung kamp kan jag landa den hittills största torsken på Vaeröy för våran del som tyngde ner vågen till hela 27 kg! Samtliga av mina torskar tog på ”Big Bob 480 g, Lively Pollack” som var en aningen tuggad när vi seglade in i hamn men det har den med all heder rätt att vara!

Totalt landades det 9 torskar över 20 kg idag här på Vaeröy och det är synd att vi inte har fler gäster nästa vecka för fisket lär explodera här snart..

Nu bär min färd av till Nappstraumen imorgon för vidare skreifiske där. Fick en rykande het rapport från Tony som är där nu att dem fick på 22 kg där idag så nu kör vi! 🙂

Erik Axner – Vaeröy

Wikman med 25,77 kg!

Mats

20+ till guiden!

Dagens toppfisk, 27 kg!