Första 20+ torskarna är landade på Vaeröy!

Äntligen sen en dryg vecka släppte vinden sitt hårda grepp kring området runt Lofoten och prognosen lovade svaga vindar för dagen vilket bådade gott för vårat planerade fiske. Jag (Erik)har sen en vecka tillbaka varit i både Nappstraumen och Vaeröy och startat upp camperna inför skreifisket nu. Med mig har jag ”Bulten” och min gode barndomskamrat Hampus som aldrig prövat på havsfiske förr.

Endast nån sjömil från campen fann vi de första stimmen med skrei och dem tornade snabbt upp sig och vi hade fixerat ett stort stim under båten. Fisken högg frenetiskt och efter en stund började dem komma upp lite i storlek. De första 10+arna kom upp och efter en stund lyfter Hampus in en riktigt bukfet torsk som visar sig vara 20+! Strax därefter klipper han ännu en 20 + torsk och lyckan var enorm. Bägge fiskarna klippte han på Big Bob 480 g ”Blue Glamour”. En given succé på skreifisket! Flertalet fiskar mellan 15-20 kg landas under en kort period och vi hade stundtals 70 meter höga stim med fisk som följde båten. Som längst bort var vi 4 sjömil från campen vilket är väldigt nära och behändigt.

Vi avslutade fisket mitt på eftermiddagen då det började dra in ett kraftigt snöoväder och imorgon anländer de första gästerna till campen! Nu kör vi! 🙂

Erik Axner – Vaeröy

Sköna skreistim!

20 + till Hampus!

Nr 2 för Hampus!