Fullt ös på Sørøya!

Klockan sex i morse gick Jacob, Johan och jag ut på ett förvånansvärt lugnt hav. Vi satte kurs mot kveitegrunn och efter ungefär 15min var vi framme. Fisken hittade vi direkt och de första skreitorskarna bändes. Efter en kort stund small min första 20+kilos på. Inte långt därefter drog Jacob och Johan var sin. Fisket fortsatte vara riktigt bra och efter bara två timmar hade vi landat 5st 20+are, däribland även dagens största – 26,5kg och nytt personbästa till mig! Mot eftermiddagen hade vi lite svårt att finna de större exemplaren men hittade fortsatt mycket fisk. Praktikanten Joel Ribbner och Mecken (pluggen) Mats kom även ut strax före lunch. De var ute några timmar och lyckades landa 5st 20+are. Totalt, på två båtar kom hela 14st NSA-målare upp under dagen – riktigt kul!

Nu börjar det komma igång på ALLVAR!!!

Hannes Ribbner, Sørøya