Hälleflundra som bonus fångst under Skreifisket, ingen ovanlighet!

Idag har vi haft tuffa förhållanden med både hård vind och grov sjö som begränsade fisket. Men på eftermiddagen kom vi ut till djupkanterna där vi också hittade löjligt stora stim av Skrei! Allt som behövdes var att leta rätt på dom och sedan var det torsk under båten i flera timmar. Djupet var ca 80 meter och stimmen var mellan 10 och 30 meter höga från botten!
Det blev riktigt många fina torskar runt 15 kg med en topp på 18, men på grund av de tuffa förhållandena så blev det endast någon timmes fiske där ut, men mitt i allt så smäller det på en hälleflundra! Den mättes till 110 cm och den blev således gästens första flundra.
Det leendet sken upp den grå omgivningen och han log hela vägen in till hamn med regnet piskandes i ansiktet. Att lyckas få sina drömfiskar är alltid något ut över det vanliga! Sann glädje som inte bleknar för en sekund!

Johan Mikkelsen