PANAMA 2015!

Är nyss hemkommen efter en resa till Panama, där vi skulle testa fisket och boendefaciliteterna på en annan lodge i området. Vi hade gjort en del research innan på internet och pratat med några Amerikaner som hade besökt Paradise Fishing Lodge. Detta lät intressant och utan att ha ansträngt mig så hakade både vår guide Erik Axnér samt Johan Ruhe från Kanal Gratis med på resan.
Efter en natts vila i Panama City så tog vi oss mot lodgen med minibuss. Namnet ”Paradise” var inte taget ur luften….
När vi anlände så fick man genast ”gåshud”, trots att det var 30 grader varmt! Vilken magnifik utsikt och vilket utmärkt ställe att bygga en lodge på!
Ägaren Chad samt hans personal välkomnade oss och visade oss vart vi skulle bo. Har varit runt på ett par andra ställen i Panama tidigare där boendet har varit bra, men detta var ytterligare en dimension!
Efter ett par drinkar, ett dopp i poolen och förberedelse utav fiskeprylarna så hade vi 4 hela fiskedagar som väntade! Johan Ruhe från Kanal Gratis skulle filma mitt och Eriks fiske och vi hade som mål att ha ett varierat fiske med många olika arter och olika fisketekniker. Vi lyckades inte med alla arter som vi hoppades på, men hade ett väldigt bra och varierat fiske. Resultatet av fisket kommer delvis att kunna ses på en ny film som släpps på Sportfiskemässan i Kista i slutet på Mars. Efter mässan kommer den att finnas tillgänglig på nätet. Vissa av fiskeplatserna är desamma som vi fiskat på tidigare ifrån våra gruppresor under Januari 2014, men denna lodge ligger närmare ön Coiba, där mycket av det häftigaste fisket pågår! Vi upplevde också att fisket i närområdet hade en väldigt hög potential i förhållande till tidigare plats. Vi fiskade Snook 2 minuter från campen med gott resultat och vi hade kontakt med en sanslöst stor Roosterfish ytterligare några minuter från lodgen. Vi fångade också olika Jacks samt snappers i närområdet. Vi lade bara sista dagen på att utforska närområdet, men både jag och Erik kände att det hade en grymt potential!
Beslutet var därför lätt att ta, och vi kommer därmed framöver att samarbeta med Paradise Fishing Lodge, där vi redan nu har bokat upp hela 4 st gruppresor till 2015 där vi har lodgen för oss själva!
2 av resorna kommer att gå i Januari, 1 resa i Februari samt 1 resa i Mars. Vi kommer att fiska 3 man/båt från deras 4 st. 27 fots Contender båtar med dubbla 175 hkr motorer och 4 man från deras 31 fots Contender. I var båt finns det både en kapten och medhjälpare som gör allt för att ni skall lyckas med fisket och ha det bra. I båtarna finns det bra utrustning för det tyngre fisket efter Marlin, Sailfish och stor Yellow Fin Tuna, medans vi på Nordic Sea Angling kommer ta dit Shimano Stella haspelrullar, Shimano Talica rullar samt Westin Sea Jigging och Popperspön för det lite ”lättare” fisket, alltså prylar av högsta kvalitet. Det finns också ett begränsat utbud av beten i båtarna, men man bör ta med lite beten och tillbehör själv. Det finns även en mindre shop på campen där man köpa ex. poppers till rimliga priser. Övernattar gör man i varsin stor dubbelsäng i de lyxiga rummen. Efter fisket svalkar man sig i den stora poolen där man blir serverad kalla drycker och lättare tilltugg innan middagen.
Priserna kommer att bli desamma även under 2015!
Med avresa från Köpenhamn så hamnar priset på 32 950 SEK/person som inkluderar:
Flyg Köpenhamn-Panama City T/R (övriga avreseorter troligtvis möjliga, ev. mindre pristillägg)
All transfer i Panama
2 övernattningar på Hotell i Panama City
6 övernattningar på lodgen
5 hela fiskedagar (ca. 06.30-17.30)
All mat på lodgen och i båtarna
All dryck på lodgen och i båtarna (även alkoholhaltiga drycker)
All fiskeutrustning (en del beten bör dock införskaffas själv)
Personal från Nordic Sea Angling som följer med på hela resan (från Sverige).
Extra fiskedag möjlig mot tillägg.
Sist men inte minst, en grym upplevelse!

Inom kort kommer reseprogrammet ut för 2015 här på hemsidan. Vi kommer att ha 15 gäster + guide på var resa. En del har redan förbokat för 2015 till vårt tidigare alternativ i Panama och dessa kommer att ha förtur på dessa resor till Paradise Fishing Lodge. Skulle intresset vara riktigt stort så kommer vi troligen att sätta upp fler gruppresor. Det går också att anmäla sig på en resa utanför själva gruppresorna, dock medföljer ingen representant från Nordic Sea Angling då.

Varmt välkomna att besöka Paradise Fishing Lodge med Nordic Sea Angling framöver!

Jimmy

Rymliga rum av högsta standard...

En skaplig utsikt utanför dörren...

Skönt att svalka sig efter fisket...

Sköna vyer på kvällen..

Ännu en poolbild..

Båtarna.

Erik med någon form av snapper.

Erik med en stor Bluefin Trevally

Jimmy med skaplig Cubera

Erik med ännu större Cubera...

Jimmy med skaplig Amberjack, bra tryck i dessa fiskar...

Erik med märklig grouper ,Panamas svar på uer :-)

Erik med en skaplig Snooke