Summering Havöysund 2013 !

Ja då sitter man här uppe i Havöysund i vintermörkret och tittar ut genom fönstret, funderar lite på den gångna säsongen som var. Här kommer en liten återblick.

Det hela började som vanligt, nästan i alla fall. För det hela började med att det rullade in en Volvo på fiskecampen och ut stiger min nya Arbeits kollega, Jörgen Sanden som snabbt fick namnet ”grodan” efter en mindre lyckad dag på jobbet. Klarar man inte ens lägga på lite pålägg på sin macka utan att skinkan flyger iväg eller att öppna ett juicepaket utan att riva sönder halva förpackningen och sedan spilla ut mer än hälften när man skall dricka mm. så döps man snabbt av vår mekaniker ”bulten” (många små grodor blev till en stor groda).

2013 gick i solens tecken, det blev faktiskt för bra, vi fick grumligt vatten i form av algblomning och sikten var knappt en meter. Det blev helt enkelt svår fiskat periodvis av säsongen. Våra första gäster dundrade in på campen i månadsskiftet april-maj.

Vi rivstartade i maj månad med Godzillas jätte flundra på hela 220 cm som följdes upp av Sportfiskebutiken Tajtlajn som kom på besök till oss i Havöysund, ett glatt gäng från Göteborg. Fiskefebern var hög och stämningen var på topp, här skulle det fiskas! Fiske rapporterna strömmade in och tack vare ett gott samarbete landades det både många och stora hälleflundror med topp 3 på 198,175 och 175cm. Det var Team flatfisk från Norge med Jörn bakom spöt som smackade till med en 100+ den andra och det redan under första månaden! denna mättes till 198cm och även den kom i maj månad och där med så var ribban satt!

Så för att summer hälleflundrefisket 2013 så kan man lugnt säga att Havöysund ännu ett år levererade flest 100+ bland våra fiskecamper då vi avslutade precis som vi började, nämligen med en 100+, då med nytt års bästa på hela 226cm som fångades av Magnus Johansson! En snabb uppskattning av antal över 150cm så kommer vi strax över 30 st vilket helt klart är godkänt. En annan kul idé var kveite plankan som Tajtlajn gänget kom på. Som sagt samarbete mellan guider och gäster är alltid bra när det gäller utveckling så fortsätt gärna och kom med idéer.

Oktober så hade gästerna lite otur med hårda vindar men när man kom ut så var det som vanligt när det gäller höstfisket, både många och stora hälleflundror och vi fiskar inte långt från fiskecampen  . Visst det är en chansning med vädret tänker säkert många men är det inte det hela tiden? för om man ser på år 2012 var oktober månad en av dom finaste på hela året och fisketimmar får ni gott om. Jagar ni den riktigt stora så tror jag att ni har störts chans då.

Övrigt fiske då? Det var ju helt fantastiskt bra! Vi hade ett helt galet sejfiske och det var med stor glädje man åkte ut med gästerna dit för att se deras leende blandat med smärta när dem tok vevade upp och smack 10+ sej på kroken och spöet böjde sig i en grym båge, fighten var igång. Smack nytt camp record på sej 15 kg! Även torsk fisket visslade sig från den bättre sidan och det kom in många mellan 20-25 kg, även här sattes nytt canprecord som blir svårslaget då Benny från Holmgrensbilar smackade till med en på 29 kg! Rekorden slutade inte här utan även Havskatten blir tuff att slå då det landades en på hela 10 kg i närområdet. Dem som gick inriktat efter koljan blev också positivt överraskade över den fina storleken, de största låg mellan 4,5-5 kg. Rödspättan var det många runt 2+ som kom och vi skall ju inte glömma bort det nya världsrekordet som kom här i Havöysund men tyvärr inte på vår camp men en sak är säker, dom finns här.

Nej nu är det dags att börja planera för nästa säsong. Har ni vägarna förbi sportfiskemässan som går i Stockholm mars månad så kom in och snacka med oss där!

Skulle ni inta ha någon att resa med eller vill resa med en större grupp så kolla med er lokala sportfiske butiker, kanske dom anordnar resor med oss eller ta kontakt med oss.

Till sist så vill jag (Ulf ”Oxen”Hugsén) och Jörgen ”Grodan” Sanden tacka alla våra fantastiska gäster för den gångna säsongen och hoppas vi får se er här uppe igen 2014!

Ulf ”Oxen” Hugsén / Jörgen ”Grodan” Sanden

PJ bad

Hottt!

220 cm C&R

Stor Sej!

29kg Torsk!

10 kg Havskatt

Livs kvalitet!

Mums!

17e maj

Års bästa 226cm hälleflundra!

Varför inte ta med flugspöet?