Kortpass på Lofoten gav ett par flundror!

Nu när vi är mittemellan två grupper med gäster så har jag själv varit ute på ett kortare pass inne i Nappstraumen när vädret och vindarna äntligen lugnat ner sig lite. Några timmars fiske resulterade i två mindre flundror under måttet tagna på jigg och en lite finare på ca 120 cm som lossnade utanför båten när jag skulle landa den. Med en extra trekrok som slänger och har sig samt en ilsken hälleflundra i 2,5 knops drift är man inte kaxig när man närmar sig med näven när risken att sätta den lösa trekroken i näven fanns. Jag tog det säkra före det osäkra och lät fisken skaka sig trött utanför båten innan jag försökte landa den men efter lite huvudskakningar så ramlade kroken ur.

Hur som helst, fisken verkar vara på gång in i Nappstraumen och bådar gott nu när gästerna anländer på onsdag!

Erik Axner – Nappstraumen/Lofoten