Mängdfiske kring Späckhuggare på Lofoten

Med de nya gästerna på plats så har veckan börjat bra och dem verkar ha packat med rätt väder i resväskan för vinden har mojnat nu och gjort det fiskbart på öppet hav igen. Väl ute kring topparna och de fria sandflaken fick vi idag fantastiskt sällskap av en grupp på ca 8 späckhuggare som ivrigt jagade vilt kring båten i jakt på sill och makrill. De hoppade runt båten och var som närmast ca 10 meter från båtarna.Väl under späckhuggarna var det fullt av torsk och sej som jagade vilt i frivattnet och högg på bra under en lång period. Största sejen vägde in på stabila 12 kg och torskarna låg i storleksspannet på 4 kg till ca 14 kg. Största hälleflundran hittills är på 114 cm som Christian Hultberg stod för under den första fiskedagen.

Erik Axner/Tony L/ Johan – Nappstraumen/Lofoten

Grann Torsk till Christian Hultberg

114 cm till Christian, underbar glädje!

fighting spirit

Samarbetet mellan luftens gamar till havets jägare, inte kul att heta fröken makrill denna dag!

Fiskesemester med valsafari på köpet, varför inte!?